Mladi s invaliditetom u Rimu

Objavljeno: 09. 03 2010.

Mladi s invaliditetom u Rimu – Papi Benediktu XVI uručili Zvučnu Bibliju

U organizaciji Zaklade “Čujem, vjerujem, vidim” u Rim su od 1. do 4. ožujka ove godine na hodočašću i edukativnom putovanju bili mladi i studenti s invaliditetom.

Tijekom boravka u Rimu, dvadesetak studenata s invaliditetom, iz Zagreba, Rijeke, Zadra, od kojih je više od polovice bilo u invalidskim kolicima pohodilo je sve četiri bazilike: Lateransku baziliku, baziliku Marije Velike, baziliku sv. Pavla i baziliku sv. Petra. Potom Svete stube, grob Ivana Pavla II. Katakombe, te ostale kulturne znamenitosti grada Rima.

Središnji događaj edukativnog putovanja i hodočašća bila je nazočnost na Papinoj općoj audijenciji u srijedu, 3. ožujka. Tom prigodom ih je Papa posebno i pozdravio. Na kraju audijencije Papi Benediktu XVI upravitelj Zaklade “Čujem, vjerujem, vidim” Mirko Hrkač uručio je Prvu Hrvatsku Zvučnu Bibliju, nakladnika Zaklade „Čujem, vjerujem, vidim“” i dres, dar Hrvatskoga nogometnog saveza, podupiratelja Zaklade.

Gostoprimstvo hrvatskim studentima s invaliditetom i njihovim pomagačima, tijekom boravka u Rimu pruženo je u Hrvatskom domu “Ivan Merz”, koji je i ne samo velikodušno otvorio svoja vrata, već pokazao da je novoobnovljeni dom prema standardima prilagođen i za prihvat osoba s invaliditetom.

Ovo edukativno putovanje i hodočašće ne bi bilo moguće realizirati bez podrške podupiratelja, među kojima su bili Zadarska nadbiskupija, Porečko-pulska biskupija, te gradovi Rijeka i Varaždin, kao i sami sudionici. Prijevoz je organiziran autobusom humanitarne udruge “Job”, koja jedina u ovom dijelu Europe ima prilagođene autobuse za prijevoz osoba u invalidskim kolicima.

Zahvaljujemo svima koji su doprinijeli organizaciji ovog hodočašća i edukativnog putovanja, prije svega dragom Bogu, i svim podupirateljima. U u ime organizatora, još jednom izražavamo iskreno: „hvala“, uz nadu da će i u budućim aktivnostima Zaklade sudjelovati u njihovoj realizaciji, na radost mladih i studenata s invaliditetom.

Zaklada „Čujem, vjerujem, vidim“