Otvorena izložba Anđeli – naši prijatelji

Objavljeno: 27. 09 2013.

Zagreb, (IKA) – Izložba „Anđeli – naši prijatelji” s likovnim radovima župnika u Nuštru Slavka Vranjkovića i 14-godišnje djevojčice s invaliditetom Jelene Perković iz Zagreba otvorena je u četvrtak, 26. rujna u galerijskom prostoru Zaklade „Čujem, vjerujem, vidim” u Zagrebu. Ravnatelj Zaklade Mirko Hrkač istaknuo je kako je ovo već treća izložba u prostoru kojim se željelo dati mjesto gdje će osobe s invaliditetom imati prilike predstaviti svoj rad.
Likovna mapa „Angelus” Slavka Vranjkovića iz koje su odabrana djela predstavljena na izložbi, ciklus je monokromnih crteža u tehnici pastela.
„I ako se u djelima Slavka Vranjkovića zrcali iskustvo rata i stradanja, iskustvo zla koje čovjek čini čovjeku i ujedno iskustvo vjere u beskrajnu ljubav Boga prema čovjeku, ljubav kojom zrače nježne figure anđela, donoseći nadu u smisao života i vjeru u dobro, mali šareni anđeli ispod ruke Jelene Perković, njezini Anđeli dobrih želja ulaze u naš svijet neopterećeni, vedri i lepršavi, nježni ali snažni prijatelji i pomoćnici ljudskih bića”, napisala je u likovnoj recenziji povjesničarka umjetnosti Vida Pust Škrgulja.
Predstavljajući Jelenu, pedagoginja u Centru „Goljak” Mara Kovačić rekla je kako je ona oduvijek bila izuzetno toplo dijete, koje je plijenilo svojim veselim pogledom. Kroz rad prepoznat je likovni interes i to se na neki način pretvorilo u anđele koje je nosila u sebi. Kovačić je istaknula kako Jelena ima veliku podršku u obitelji da svoje anđele i svoju dobrotu prenese ljudima koji su oko nje.
Izložbu je otvorio izaslanik zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, stručni savjetnik u Uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Krešimir Miletić.
U ovoj prigodi pročitano je i prigodno razmišljanje vlč. Vranjkovića o anđelima.
Izložba ostaje otvorena do 25. listopada i može se pogledati radnim danom od 9 do 17 sati na adresi Medulićeva 16 u Zagrebu.