Biblija u daisy formatu

Objavljeno: 14. 10 2011.

Predstavljena Biblija u daisy formatu

Zaklada „Čujem, vjerujem, vidim“ na Pučkom otvorenom učilištu, Ulica Grada Vukovara 236., predstavila je Bibliju u Daisy (Digital Accessible Information System, hrv. „Digitalna zvučna knjiga“) formatu za slijepe, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana bijelog štapa.

Biblija u daisy formatu je u potpunosti prilagođena slijepim osobama te je mogu pretraživati istovjetno kako to mogu videće osobe kod tiskanih izdanja.
Biblija u daisy formatu pohranjena je na SD karticu od 4,0 Gb, budući nije moguća pohrana na cd zbog njezine veličine koja iznosi 2,41 Gb, a ukupno trajanje je 120 sati.

Svaka slijepa osoba koja želi imati Bibliju u Daisy formatu treba se javiti Zakladi „Čujem, vjerujem, vidim“ na e-mail: zakladacvv@gmail.com ili na telefon 01 56 02 654 kako bi dobila informacije na koji način može doći do svoga primjerka Biblije u Daisy formatu.

Prema dostupnim informacijama, Biblija u daisy formatu jedino još postoji na engleskom i španjolskom jeziku.

Na predstavljanju je autor, Mirko Hrkač, iznio i problematiku sa kojom se slijepe osobe susreću kada je u pitanju dostupnost literature, te je uputio zamolbu svim nakladnicima da i oni sami počnu raditi uz svoje tiskane knjige i dodatak u zvučnom obliku kako bi i slijepim osobama bilo omogućeno da kao i druge videće osobe mogu u knjižarama kupiti knjige koje žele.

U Zagrebu, 14. listopada, 2011.godine