U Zakladi predstavljena slikovnica “Eva u gradu anđela”

Objavljeno: 12. 02 2018.

Zaklada Čujem, vjerujem, vidim

u utorak, 6. veljače 2018., u 18 sati

predstavila je slikovnicu

Eva u gradu anđela Andreje Belić i Štefice Vanjek

Slikovnicu su javnosti predstavile autorice Andrea Belić i Štefica Vanjek i povjesničarka umjetnosti Vida Pust Škrgulja.

Zajednički stav predstavljača ukazuje na potrebu poticanja i pružanja potpore osobama s invaliditetom odnosno da talente koje posjeduju iskoriste za osoban rast i uključivanje u ravnopravan način u sva društvena događanja.

Važno je da oni koji rade s osobama s invaliditetom prepoznaju njihove mogućnosti i da im pruže svu potporu pri čemu je neizmjerno važan doprinos i upornost kako osoba s invaliditetom tako i njihovih obitelji.

Autorice su donirale određeni broj primjeraka Zakladi Čujem, vjerujem, vidim kao potporu u njezinom radu. Cijena slikovnice je 30,00 kn i može se naručiti u Zakladi.

Vrijednost ovog umjetničkog djela je upravo u tome što se na jednostavan način približava djeci i podsjeća odrasle na pojam individualnih razlika kao i originalnost koje nam naše razlike omogućuju. Ovoj „istinitoj” priči o plemenitom i bajkovitom „Gradu anđela”, ilustracije ne prestavljaju samo umjetnost, nego i način izražavanja djevojke s cerebralnom paralizom koja stvara crteže bojama i oblicima, izražava ono što ne može riječima te koristi to kao medij i „otvara vrata” drugoj djeci stvarajući istovremeno nova iskrena prijateljstva. Ovo je divna priča o Gradu anđela, djeci s teškoćama u razvoju, ljubavi i odlučnoj borbi roditelja koji ne mogu i ne žele odustati i čine „nemoguće” sve dok svojoj djeci ne omoguće zdravije i sretnije djetinjstvo. prof. socijalne pedagogije, Tanja Cvijanović