U Zakladi otvorena izložba likovnih radova udruge Peski-Art Đurđevac

Objavljeno: 21. 02 2018.

U utorak, 20. veljače, u galerijskom prostoru Zaklade otvorena je izložba likovnih radova članova udruge Peski-Art Đurđevac pod nazivom Vjera, ufanje, nada. Izložba je to likovnih radova kojom se zagrebačkoj publici predstavlja 19 članova udruge sa 17 slika i dvije skulpture uskrsne tematike kojom je obuhvaćeno pasionsko razdoblje i novi početak – Uskrs.

Moderator otvorenja izložbe bio je poznati umirovljeni radijski novinar i spiker g. Dubravko Sidor koji je u uvodnom dijelu izrekao i svoje impresije viđenim likovnim djelima.

Na početku programa sve prisutne pozdravio je i izrazio zadovoljstvo suradnjom upravitelj Zaklade Mirko Hrkač naglasivši kako će za vrijeme trajanja izložbe prostor Zaklade biti otvoren za rad u Zakladi korisnicima odnosno posjetiteljima Zaklade, ali i slučajnim prolaznicima jer su skulpture i dvije slike izložene u dijelu prostora koji je okrenut prema vanjskom dijelu ulice te će izloške koji su tu postavljeni moći vidjeti i slučajni prolaznici.

O likovnim dosezima i radovima, kao i o izložbi u cjelini govorio je autor predgovora u katalogu, dopredsjednik udruge, slikar i likovni pedagog g. Zdravko Šabarić rekavši da, iako je različitost pristupa i likovnog dosega velika, svi autori su prikazali istinski i iskren doživljaj pasionskog razdoblja, uskrsnih običaja ili pak svoj doživljaj muke kao vrhunca tjelesne patnje, vlastita žrtvovanja za spas ljudi, ali i nagovještaja novoga života – uskrsnuća.

U nastavku programa svoje nagrađene stihove sa natječaja Hrvatskog sabora kulture recitirala je članica udruge Peski-Art Sanja Benko.

Na kraju programa riječi zahvale domaćinima, sudionicima programa, izlagačima izrekao je predsjednik udruge Peski-Art Franjo Mihočka.

Posjet članova udruge Peski-Art Đurđevac Zagrebu i otvorenju izložbe iskorišten je i za edukativan posjet izložbi Vlaho Bukovac u Parizu u galeriji Klovićevi dvori, a završio je ugodnim druženjem te posjetom kolegici slikarici Snježani Božić koja stanuje u blizini galerijskog prostora Zaklade Čujem, vjerujem, vidim.

Izvor: Grad Đurđevac.

https://laudato.tv/emisije/izdvojeno/izdvojeno-21-2-2018-otvorena-izlozba-vjera-ufanje-nada/