Posjetili smo – Mariju Bistricu

Objavljeno: 18. 04 2012.

Posjetili smo – Mariju Bistricu

Mladi s invaliditetom hodočastili Majci Božjoj Bistričkoj

Zaklada “Čujem, vjerujem, vidim” organizirala je hodočašće u Mariju Bistricu za mlade osobe s invaliditetom. U subotu, 16. travnja, okupilo se 40-ak hodočasnika mladih s invaliditetom i zajedno s asistentima krenuli smo na put u organizaciji Zaklade “Čujem, vjerujem, vidim” autobusom udruge Job, Crkva na kotačima, kako ga duhovito zove vlč. Dragutin Goričanec koji je bio duhovnik hodočasnicima.

Kroz program hodočašća vodili su nas organizator hodočašća, Upravitelj Zaklade, Mirko Hrkač i duhovnik, velečasni Dragec koji nam je uljepšao hodočašće svojim anegdotama koje nam je neumorno pričao.

Po dolasku u svetište Majke Božje Bistričke, sudjelovali smo u svetoj misi. U svojoj propovjedi svećenik je više puta spomenuo osobe s invaliditetom.

Nakon svete mise, išli smo u Samostan Karmel, u posjet sestrama Karmelićankama što je izazvalo veliki interes hodočasnika koji su dugo razgovarali sa sestrom Gabrielom koja je strpljivo odgovarala na pitanja o životu u klauzuri.

Odmorili smo se na zajedničkom ručku u restoranu “Dobro mi došel prijatel”, poslije je Velečasni Dragec predvodio pobožnost Klanjanja Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu, ističući moć te pobožnosti, koju je spoznao na konkretnim slučajevima u svom svećeničkom pozivu.

Hodočašće je završilo Križnim putem za koji je vjeroučitelj Božo Barun napisao posebna čitanja za svaku postaju koja su čitali sami hodočasnici.

Povratku u Zagreb, prethodio je blagoslov pobožnih stvari koje su hodočasnici kupili za uspomenu na hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj. Put je sretno završio u sigurnosti Gospinog zagovora, molitve, duhovnih pjesama i nadi svih prisutnih da će se opet okupiti na nekom novom hodočašću.

Bila je to najbolja duhovna priprema za najveći kršćanski blagdan, Uskrs, koji smo radosno iščekivali.