ODRŽANA SEDMA TRIBINA IZ NIZA PREVENCIJA STRESA U SVRHU POBOLJŠANJA MENTALNOG ZDRAVLJA GRAĐANA U ORGANIZACIJI ZAKLADE MARIJA DE MATTIAS I ZAKLADE ČUJEM, VJERUJEM, VIDIM

Objavljeno: 30. 11 2022.

Tribina na temu „Sreća opuštenosti“ održana je 29. studenoga 2022. u dvorani Tribina Grada Zagreba. Izvoditeljica projekta ,Prevencija stresa’ mr.sc. s. Ankica Klepić naglasila je u uvodu važnost umijeća opuštanja kako bismo ostali mentalno zdravi i izdigli se iznad stresnih situacija.

Dobrobiti opuštanja se očituju na tjelesnoj, emocionalnoj i duhovnoj razini. Da bi slušateljima približila smisao i dobrobit opuštenosti te potrebne korake za ovo korisno umijeće življenja, poslužila sa neponovljivim mislima Anzelma Grüna, pisca duhovnog i duhovnoterapeutsog sadržaja. On opuštenost vidi kao „stav u kojem nas ništa ne može uzbuditi, biti slobodan od pritiska da sve mora biti savršeno. Umijeće života je da opažam svoje strasti, potrebe i emocije. One ostaju kakve jesu, ali ne poistovjećujem se s njima. Neću dopustiti da me istrgnu iz vlastitog središta.  Imam problem, ali ja nisam moj problem.“ Meditacija uz sliku i Grünova  promišljanja o opuštenosti ostavilia je snažan dojam na slušatelje.

U radionici nakon meditacije sudionici su s više jasnoće mogli prepoznati prisutnost opuštenosti u svom životu i kako postići njezine dobrobiti na svim razinama osobnosti. Uz afirmacijske karte prepoznavali su napetost, grčevitost zbog životnih poteškoća i koji im trenutak opuštenosti pomaže nadići stresne situacije. Tema je sudionicima mogla biti motivacijski impuls za postignuće umijeća opuštenosti koje će uvelike poboljšati njihovo mentalno i opće zdravlje.

Snimanje predavanja organizirala je Zaklada Čujem, vjerujem, vidim.

Poveznica na predavanje: https://www.youtube.com/watch?v=R0nMT3xCrS8&t=6s

Izvor: Zaklada Marija De Mattias