Poziv

Objavljeno: 25. 07 2013.

Zaklada Čujem, vjerujem, vidim koja niz godina promiče širi pristup literaturi, kvalitetnije neformalno obrazovanje te kreativnu afirmaciju osoba s invaliditetom, u svom novom prostoru u Medulićevoj ulici u Zagrebu tijekom 2014. godine namjerava postaviti niz likovnih izložbi.

Zaklada želi poduprijeti stvaralački potencijal i povećati vidljivost umjetnika s invaliditetom kako bi putem umjetničke forme još jednom upozorili na negativne posljedice društvenih razlika te uključili osobe s invaliditetom u sve sfere društvenog života – nudeći im prostor, vrijeme i stručnu suradnju u promoviraju svojih talenata, izričaja, mogućnosti i vrijednosti.

U vezi s tim, pozivamo sve zainteresirane likovne umjetnike s invaliditetom da dostave najmanje 5 fotografija svojih umjetničkih radova kako bismo, na temelju pristiglih prijava, odlučili čije ćemo radove uvrstiti u program izložbe. U prostoru je moguće izložiti do dvadeset radova. Na temelju pristiglih prijava, stručno povjerenstvo će odabrati 10 najprikladnijih, sukladno našem predlaganju programa javnih potreba u kulturi 2014. godine., te će organizirati izložbe odabranih umjetnika koje će, svaka pojedina, trajati 30 dana. Uz fotografije radova potrebno je priložiti kratku biografiju umjetnika te opis umjetničkog stvaralaštva.

Prijave se šalju poštom na adresu zaklade:

Zaklada Čujem, vjerujem, vidim
Andrije Medulića 16
10000 Zagreb

Ili na e-mail adresu Zaklade: zakladacvv@gmail.com

Rok za dostavu prijava je 18. kolovoz 2013. godine.

Osim izložbe odabranih umjetnika i umjetnica, tijekom 2014.godine u izložbenom prostoru u sklopu izložbi, održati će se niz radionica u suradnji sa umjetnicima čiji su radovi izloženi, te će biti održana likovna kolonija tijekom 2014.godine., na kojoj će sudjelovati umjetnici/ce čiji su radovi uvršteni u program izložbi.

Upite vezane za izložbu možete slati na e-mail: zakladacvv@gmail.com

Zaklada „Čujem, vjerujem, vidim“